Contourcorrectie - Lifting van de armen

Bij het ouder worden zijn er meermaals klachten op het niveau van de bovenarmen en de elleboog over losse huid, te veel vet, onvoldoende stevige huidstructuur. Vooral tijdens de beginnende lente- en zomermaanden met open klederdracht zien we de patiënt regelmatig naar onze praktijk komen met vragen omtrent een verstrakking van de huidstructuur ter hoogte van de bovenarmen

Welke behandelingen zijn hiervoor mogelijk?

Twee behandelingen zijn hiervoor mogelijk:

1) Bij een voldoende stevige huidstructuur kan men werken met een beperkte incisie ter hoogte van de elleboog en het uitvoeren van een liposuctie.

Postoperatief is het dragen van een drukverband gedurende 6 weken zeer belangrijk

2) Wanneer de huidstructuur onvoldoende stevig is krijgen we een slappe huid met doorzakken tussen de schouder en de elleboog. Wij zien dit bij patiënten van oudere leeftijd met een dunnere huid, patiënten die een gastric bypass hebben ondergaan waar er sprake is van belangrijk gewichtsverlies of obese patiënten.

In dit geval is enkel chirurgie het juiste traject. Tijdens de pre-operatieve raadpleging wordt het verloop van deze ingreep en de resultaten uitvoerig met de patiënt besproken.

Wat gebeurt er bij een chirurgische ingreep?

Men kan opteren om het litteken aan de binnenzijde van de bovenarm te plaatsen of aan de achterzijde. Dit wordt tijdens de eerste raadpleging met de patiënt overlopen. De bedoeling is een fish mouth huidwig- en vetexcisie boven de oppervlakkige fascia te bekomen. Nadien wordt de subcutis opgespannen en het geheel op een redon ingehecht.

Het eindresultaat is een strakkere armcontour, maar met als nadeel een litteken lopend van de oksel naar de elleboog. In zeer beperkte gevallen kan met het litteken enkel beperken ter hoogte van de oksel, maar dit moet met de patiënt vooraf op raadplegingsniveau worden overlopen.

Het litteken ligt in een tractiezone tussen 2 gewrichten, met name oksel en elleboog. Hierdoor is de kans op een hypertrofisch litteken zeer reëel is. Dit kan postoperatief dan weer behandeld worden met injecties om het litteken te versoepelen.

De ingreep zelf gebeurt in ziekenhuisverband onder algemene narcose in dagklinisch verband. De patiënt verlaat de avond zelf het ziekenhuis. Er is een RIZIV-nomenclatuurnummer voorzien.

Ereloon: 1500 euro

Het team Klinieken Vraag & antwoord

Raadpleging op afspraak

Tel: 011 671 496

Online afspraak (enkel op maandagen)

Maak een online afspraak