Ongelijke borsten / Asymmetrie / Tubulaire borsten

Ongelijke borsten hebben mogelijks verschillende oorzaken. Afhankelijk van de precieze afwijking, kunnen we ongelijke borsten meer symmetrisch maken. Honderd procent symmetrie is onmogelijk.Enkele mogelijke afwijkingen tussen beide borsten zijn: een ongelijke huidplooi onder de borsten, een te grote tepel, één borst die hangt,…

Al uw vragen over de behandeling van ongelijke borsten beantwoord

Ongelijke borsten hebben mogelijks verschillende oorzaken. Afhankelijk van de precieze afwijking, kunnen we ongelijke borsten meer symmetrisch maken. Honderd procent symmetrie is onmogelijk.

Enkele mogelijke afwijkingen tussen beide borsten zijn: een ongelijke huidplooi onder de borsten, een te grote tepel, één borst die hangt,…

Wat bespreken we tijdens een eerste consultatie over ongelijke borsten?

Veel jonge vrouwen maken zich zorgen over de ongelijke ontwikkeling van hun borsten. Te jonge patiënten waarbij de borsten nog groeien, adviseren we om te wachten met een corrigerende ingreep.

Tijdens een eerste consultatie onderzoeken we oorzaken en bespreken we de mogelijkheden om de symmetrie te verbeteren. Daarbij lichten we ook toe tot welke littekens elke ingreep leidt. Elke borstafwijking leidt tot een verschillende ingreep.

We controleren tijdens deze consultatie ook op eventuele rugafwijkingen.

Hoe verloopt het ziekenhuisverblijf bij een correctie van ongelijke borsten?

Decorrectie van ongelijke borsten gebeurt steeds onder algemene verdoving. U verblijft in dagkliniek of maximum één nacht in het ziekenhuis, afhankelijk van de precieze ingreep.

Voor de operatie bespreekt de anesthesist de verdoving met u. Na de ingreep verwijderen we een deel van het verband vooraleer u het ziekenhuis verlaat.

Welke nazorg is nodig bij de correctie van ongelijke borsten?

Eén week na de ingreep volgt een eerste controleconsultatie. Dan voeren we een verbandwissel uit. Tijdens de tweede week verwijdert de verpleegster de aangebrachte hechtingen.

Welke complicaties treden mogelijk op na een correctie van ongelijke borsten?

Complicaties na een correctie van ongelijke borsten zijn uiterst zeldzaam. Volgende zaken zijn in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk: nabloedingen, infecties, wondproblemen, mindere littekens of een gebrek aan symmetrie.

Wanneer voeren we een tweede ingreep uit?

Wanneer bijkomende correcties nodig zijn voor een optimaal resultaat, voeren we een tweede ingreep uit.

Doet een correctie van ongelijke borsten pijn?

Een correctie van ongelijke borsten doet in principe geen pijn. Moest u toch een plotse of hevige pijn voelen, dan raadpleegt u best meteen een arts.

De eerste week ervaart u geen pijn. De week nadien zijn steken of bewegingspijn mogelijk. Deze volgen uit de inwendige littekenorganisatie.

Mag ik na een correctie van ongelijke borsten een BH dragen?

De eerste twee weken na de ingreep draagt u nog een verband. Een BH is in deze periode uitgesloten.

Nadien raden we een BH met beugel aan. De beugel zit best voldoende breed en comfortabel. Dit geeft de borst ruimte om te ontzwellen. De borst kan dan bovendien vrij indalen over de huidplooi onder de borst.

Hoelang is de periode van werkverlet na een correctie van ongelijke borsten?

Een correctie van ongelijke borsten brengt meestal twee à drie weken afwezigheid werkverlet met zich mee. U krijgt hiervoor het nodige ziekteverlof.

Wanneer kan ik terug sporten na een correctie van ongelijke borsten?

Sporten kan opnieuw na drie weken.

Hoe bereid ik me voor op een correctie van ongelijke borsten?

Tien dagen voor de ingreep stopt u met roken. Zeven dagen voordien neemt u geen bloedverdunnende medicatie meer in.

Met bijkomende vragen of onduidelijkheden contacteert ons.

  • Cfr. Raadpleging
Het team Klinieken Vraag & antwoord

Raadpleging op afspraak

Tel: 011 671 496

Online afspraak (enkel op maandagen)

Maak een online afspraak